Translate

martedì 30 settembre 2014

Grecia Call request!



Il Ministero della Cultura e dello Sport, in preparazione della partecipazione nazionale alla 56 ° Esposizione Internazionale d'Arte della Biennale di Venezia, che si terrà dal 9 maggio al 22 novembre 2015, invita a scrivere agli storici, critici d'arte e teorici di esperienza internazionale nell'organizzazione d'eventi artistici a presentare le loro proposte per la selezione della rappresentazione greca.


Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της εθνικής συμμετοχής στην 56η Διεθνή Έκθεση Τέχνης της Μπιενάλε Βενετίας που θα πραγματοποιηθεί από 9 Μαΐου έως 22 Νοεμβρίου 2015, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε ιστορικούς, κριτικούς και θεωρητικούς τέχνης με διεθνή εμπειρία στην οργάνωση και επιμέλεια εκθέσεων προκειμένου να υποβάλουν τις προτάσεις τους για την επιλογή της ελληνικής εκπροσώπησης.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις επιμελητικές προτάσεις τους, συμπληρώνοντας το ειδικό έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το οποίο κρίνεται απαραίτητο να συνοδεύεται από οπτικό υλικό σε ψηφιακή μορφή που να παραπέμπει στα προτεινόμενα έργα και στην παρουσίασή τους στο χώρο του ελληνικού περιπτέρου. Οι προτάσεις θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 16.00, στην ακόλουθη διεύθυνση:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Διεύθυνση Εικαστικών Τεχνών, Ρεθύμνου 1, 106 82 Αθήνα (Γραφείο 106Α, 1ος όροφος)

Προτάσεις μπορούν να υποβάλλονται και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στη διεύθυνση greeceatvenice@culture.gr. To συνολικό μέγεθος των ψηφιακών αρχείων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 MB.
Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από ad hoc γνωμοδοτική επιτροπή αποτελούμενη από τους παρακάτω:
- Μαρία Τσαντσάνογλου, ιστορικό τέχνης, Δ/ντρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.
- Αλέξανδρο Ψυχούλη, εικαστικό, Αναπληρωτή Καθηγητή Τέχνης και Τεχνολογίας στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
- Χάρη Κοντοσφύρη, εικαστικό, Επίκουρο Καθηγητή στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
- Λήδα Παπακωνσταντίνου, εικαστικό.
- Διονύσιο (Ντένη) Ζαχαρόπουλο, ιστορικό και κριτικό της τέχνης, καλλιτεχνικό Δ/ντή του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Διεύθυνση Εικαστικών Τεχνών / Τμήμα Προώθησης της Σύγχρονης Τέχνης Ρεθύμνου 1 – Αθήνα, τηλ. 210.8201708, 728, e-mail: artpromotion.det@culture.gr.

Nessun commento:

Posta un commento