Translate

sabato 4 aprile 2015

Padiglione AndorraEl ministre de Cultura, Albert Esteve, i el comissari de la mostra andorrana a la 56a edició de la Biennal de Venècia, Henry Périer, han anunciat aquest dimarts el nom dels guanyadors de la convocatòria per participar a aquesta mostra, que tindrà lloc des del mes de maig i fins el novembre del 2015. Els seleccionats han estat Agustí Roqué i Joan Xandri.  A la roda de premsa també han assistit els sots comissaris de la mostra andorrana: Francesc Rodríguez, Joana Baygual i Sebastià Petit.
La convocatòria estava oberta a tots els artistes i creadors de nacionalitat andorrana o estrangers residents al Principat. Els criteris de valoració que s’han tingut més en compte han estat la innovació creativa, el dossier argumentat i la trajectòria artística.
Agustí Roqué (Barcelona, 1942), amb una consolidada trajectòria artística iniciada als anys 70, està considerat un dels representants més destacats de la tradició de l’escultura catalana del ferro. Després de residir a Londres durant deu anys, la seva obra s’ha mogut en una doble component que uneix la tradició escultòrica de to anglosaxó amb una forta consciència urbana.
Les seves obres s’han exposat en museus i galeries d’Europa, dels Estats Units i del Japó. La seva carrera està marcada per uns temes, uns procediments i unes tècniques que han consolidat un tipus d’obra contundent i expressiva.
Roqué s’ha mostrat partidari de potenciar la presència d’Andorra als diferents esdeveniments culturals internacionals, al mateix temps que s’ha compromès a oferir el millor de la seva creació per tal d’ajudar a la projecció artística del Principat.
Joan Xandri (Andorra la Vella, 1955) presentarà un projecte pictòric. L’artista ha exposat a Andorra en els darrers anys la seva obra tant de forma individual com col·lectiva. En aquest cas, destaca l’exposició a la galeria Pilar Riberaygua i a la Mostra d’Art d’Andorra.
La trajectòria de Xandri en el món artístic s’inicia l’any 1975, quan va cursar estudis de Belles Arts a Tolosa, exhibint obres a Mèxic i els Estats Units a principis dels 80 per tornar a Andorra l’any 1983. Xandri va treballar en el món de l’art des d’aleshores, amb un interval entre finals dels 80 i el passat 2011 dedicat a l’àmbit del disseny gràfic. A partir del 2011, l’artista reprèn novament la pràctica de l’art a nivell professional.
Xandri ha volgut manifestar que la participació a la Biennal suposa per ell “un gran honor” pel fet de representar Andorra a nivell mundial, mentre que en referència a la seva obra ha assenyalat que ja té el projecte “molt madurat mentalment”. En aquest sentit, ha afirmat que l’espai i la ciutat on es podrà visualitzar aquesta creació són “molt interessants”.
Esteve ha recordat que el de Venècia és, a nivell artístic, “l’aparador més important i internacional del món”. Pel que fa al procés de selecció dels artistes, ha recordat que els 12 candidats d’aquesta edició han hagut de superar un procés en què “els comissaris apliquen una rigorosa selecció per tal que els projectes siguin sòlids, atractius i dignes per representar Andorra a la Biennal”.
Cal recordar que l’espai que acollirà el pavelló andorrà a la 56a edició de la Biennal d’Art de Venècia serà  l’Spiazzi, ubicat a Castello 38, a Venècia, segons ja es va poder saber a finals del passat mes d’agost. Aquesta informació estava, de fet, a disposició dels artistes per tal de poder projectar la seva obra en el marc d’aquest equipament cultural.
Per a qualsevol aclariment o especificació sobre la documentació, el projecte, l’obra, el pressupost i el recinte seu de la delegació andorrana, es pot consultar a través de  promocio.cultural@andorra.ad.


#biennalearte2015

Nessun commento:

Posta un commento